Miesto šventės rėmėjai

IŠ KUR TAS ŠVYTĖJIMAS N-13

Iš kur tas švytėjimas, N-13

Režisierė: Agnė Marcinkevičiūtė
Scenarijus: Agnė Marcinkevičiūtė
Operatorė: Kristina Sereikaitė
Muzika: Antanas Jasenka
Prodiuseriai: Kęstutis Petrulis, Arūnas Stoškus
Gamintojas: Studija 2, LRT
Lietuva, 2018, 52 min.

RUGSĖJO 22 D. 16.30 SKALVIJA
SPALIO 5 D. 18.30 UKMERGĖS KULTŪROS CENTRAS

Nomeda Saukienė – tapytoja, mama, močiutė, dailininko Šarūno Saukos žmona. „Siužetinė tapyba man niekada nebuvo įdomi“, – šypsodamasi sako dailininkė. Kambarėlyje Dusetose kruopščiai dėliodama gėles natiurmortams, dailininkė juokiasi, jog kartą jai nutapius miške rastą kaukolę, žmonės paveiksle sugebėjo įžvelgti tik vyro įtaką. Šį paveikslą Nomeda paslėpė spintoje. Atokiame miestelyje įsikūrusi menininkų pora grožį mato skirtingai, tačiau abu yra jo savaip apsupti – Šarūno nuogų paklaikėlių skulptūros randa vietą Nomedos išpuoselėtame sode. Į jį mielai užsuka ir mamos kūrybą visada palaikantys vaikai.

Režisierė, scenaristė, žurnalistė Agnė Marcinkevičiūtė gimė Vilniuje. Mokėsi Klaipėdos universitete lietuvių kalbos ir režisūros, įgijo magistro laipsnį Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. 2006 m. apdovanota kinematografininkų sąjungos premija už geriausią dokumentinį filmą.

Rinktinė filmografija
Vytautas Landsbergis: laisvės keliu, 2017
Psichologinis karas, 2017
Vardas tamsoje, 2013
Prie rugių ir prie ugnies, 2010
Šokis dykumoje, 2009
Laiku suspėjome pasikalbėti, 2006
Beveik laimingas, 2004
Raudonu ant balto, 2003

UKMERGĖS KULTŪROS CENTRAS

Adresas: Kauno g. 8, 20114 Ukmergės
Tel.: +370 646 90707
El.p.: info@kc.ukmerge.lt

 

Įstaigos kodas 190351690
A/S LT174010042900153412
AB Luminor bankas, b.k. 40100

Kultūros centro kasos darbo laikas:

II – V – 14:00 – 19:30 val.

Poilsio dienomis – 1 val. prieš renginį

ar kino filmą.

Pirmadienis – nedarbo diena.

Bilietai į kino filmus ir internetu.

Bilietų kasos tel.: +370 646 90230
El.p. kasa@kc.ukmerge.lt