Nepastebimai atsliūkino ruduo ir sutemos vis anksčiau paslepia gatves, kiemus, ir lapai auksiniai nukrinta ant vėstančios žemės. Trapus šis grožis – savaitė, kita ir rudens spalvų simfonija baigsis. Ruduo – tai ne tik spalvoti lietsargiai, šaltas lietus ir šiltas šalikas. Tai laikas, kai pabaigti rudens darbai, kai turime nurimti, sustoti, sumažinti gyvenimo tempą, gyvenant suprasti, kad viskas keičiasi, o nereikšmingų dalykų nėra, nes viskas turi savo prasmę.
Paskutinį spalio šeštadienį, Žeimių kaimo gyventojai sugužėjo į kultūros namus pavakaroti, švęsti rudens šventę „Lietuva – riekelė duonos kasdieninės, ant pasaulio vaišių pilno stalo“, skirtą Lietuvos šimtmečiui pažymėti. Šventės metu pagerbėme ūkininkus Juozą ir Genovaitę Jočius, Antaną ir Iloną Urbanavičius, Darių ir Ingą Sadauskus, rinkome originaliausią patiekalą, kaimo Gaspadinę ir Gaspadorių.
Šventės dalyviai, pasidalinę į dvi grupes – „Ruginiai“ ir „Cvikliukai“ atliko įvairias užduotis, spėliojo mįsles, vieni kitiems nenusileisdami. Kaimo Gaspadinę visi vienbalsiai išrinko Genovaitę Jočienę, Gaspadoriumi tapo Gintaras Gritė. Originaliausiu išrinktas patiekalas – „Viščiukas abaliukas“, kurį pagamino Rita Kielienė. Tik vienu balu atsiliko Antaninos Ševliaginos pagamintas patiekalas „Rudens sapnas“, o Elvyros Vaičiūnienės „Moliūginė kompozicija“ pelnė trečią vietą.
Vakaronės metu smagiomis dainomis linksmino skyriaus duetas „Kolegos“, o humoro grupė parodė nuotaikingą vaizdelį „Gyvenimas kaime verda“. Taip šauniai pavakaroję, su puikia nuotaika ir geromis emocijomis, skirstėmės į namus.
UKC Žeimių skyriaus renginių organizatorė Sigita Ališauskienė